New year
new me!

Årets begyndelse er en perfekt lejlighed til at se indad og ændre nogle af de vaner du gerne vil af
med - måske især på madområdet?

tendenser 2019

madtrends

Vi har kigget i krystalkuglen (og de største foodie bloggere) og fundet tre tendenser der helt sikkert kommer til at hitte på det gastronomiske landkort i 2019.

bæredygtigt

Stop
Madspild

Mindsk din miljøbelastning, spar penge OG tid i køkkenet og supermarkedet! What’s not to like? Vi guider dig til mindre
madspild lige her.

RESTERETTER

TØM
KØLESKABET

Hav en ugentlig dag hvor du spiser op i køleskabet - vi giver dig de bedste apps mod madspild lige her.

Lækker

Comfort
food

Her får du tre opskrifter på lækker comfort food der kan redde dig gennem vinteren.

Kold bærsuppe med en skefuld fløde og hakket chokolade

til fire personer - tilberedningstid: 20 minutter.

Opskrift
Kom frosne bær, 2 dl vand, portvin, honning og vaniljesukker i en gryde. Læg låg på og kog op. Lad simre i 5 minutter. Tag gryden fra komfuret.
Rør 1 dl vand og kartoffelmel ud i en lille skål og hæld i en tynd stråle i gryden, imens du rører rundt.
Afkøl suppen og server med let pisket flødeskum og hakket chokolade.

Ingredienser
1 pose bærblanding (frost)
3 dl. vand
2 spsk. portvin
2 spsk. honning
1 tsk. vaniljesukker med rørsukker
kartoffelmel
1 dl. piske-fløde
25 g mørk chokolade


OPSKRIFT & FOTO: IRMA.DK

Bagt pasta med bacon og svinekød

til fire personer - tilberedningstid: 20 minutter.

Opskrift
Kog pennene som anvist og skyl i koldt vand. Brun svinekød og bacon i en gryde eller sauterpande. Tilsæt hakket rødløg, gulerod i små tern samt rosmarin, og steg endnu et par minutter. Tilsæt tomat, kog op og smag til med salt og peber. Bland med pasta, sammenpisket æg, strimlet basilikum samt 2/3 af osten. Kom det i et smurt ovnfast fad, drys med resten af osten og bag den ved 180°C i ca. 20 minutter til osten er gylden og æggemassen er stivnet. Lad den stå 5 minutter på køkkenbordet inden servering.

Ingredienser
300 g Penne eller anden pasta
500 g Hakket svinekød 3-7 %
1 pk. Budget bacon i tern
1 Rødløg
2 stk. Gulerødder
2 tsk. Rosmarin
1 ds Cherrytomat
Salt, peber
4 stk. Æg str. m/l
1 Håndfuld friske basilikumblade
100 g Revet mozzarella

OPSKRIFT & FOTO: FOETEX.DK

Nem tærte med græskar, feta og krydderurtedressing

til fire personer - tilberedningstid: 30 minutter.

Opskrift
Skræl græskarret og skrab kernerne ud. Skær græskarret i tynde skiver og vend
med olivenolie, salt og peber. Rul butterdejen ud på en bageplade og rids en kant hele vejen rundt på ca. 1½ cm. Fordel græskarret på indersiden af ridsen og smuldr fetaen henover. Bag tærten ved 200°C i 15 min. Hak imens krydderurterne fint og bland med citronsaft, olie og hakket chili. Smag til med salt og peber. Kom dressingen over den varme tærte.

Ingredienser
½ hokkaidogræskar
1 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
1 rulle fersk butterdej
200 g feta
 
Dressing:
1 håndfuld basilikum
1 håndfuld persille
3 salvieblade
Saft fra ½ citron
4 spsk. olivenolie
1 rød chili
Salt og sort peber

OPSKRIFT & FOTO: MENY.DK

ny viden

kend
udtrykket

Veganer, vegetar, flexitar osv. Er du også lidt forvirret? Vi guider dig i junglen her.

no fear

du skal da
ikke være
bange for
insekter

Glohed og dampende glögg er indbegrebet af jul. Varm gryderne op og sip den søde drik med eller uden alkohol.