Mad

Bliv klogere på de bedste summer cravings, læskende drinks og opskrifter lige her! 

HELLO, SUNSHINE

Summer is coming - og tak for det!
Hvem har ikke savnet den danske varme sommer, som får alle os danskere ud af vores små huler og ud i solen. Sommeren byder på masser af hygge, grill og picnic, så lad os få det bedste ud af det, før vinteren sniger sig ind på os igen!

Den varme sommer byder på mange fristelser, og flødeisen er selvfølgelig en af de store. Ikke fordi der er noget i vejen med at nyde en gammeldags vaffelis, men det kan måske godt tage lidt overhånd. Derfor er det jo godt, at der altid er sunde alternativer.

Ingredienser
1 ds. kokosmælk
3 spsk. flormelis
2 spsk. citronsaft
6-8 stk. friske jordbær i skiver på 0,5 cm.
Læs mere

Ingredienser
1 ps. Frosne jordbær 7 stk. Store basilikumblade 500 g Græsk yoghurt 2 spsk. Honning.
Læs mere

Ingredienser
500 g  avocado
400 g  Frisk flødeost
2 dåser sødet kondenseret mælk
150 g  citronsaft
1 tsk.  fint salt
 Karamelsauce
 Frysetørret hindbær
Læs mere

Cocktails

LAV COCKTAILS
SOM TOM CRUISE

Bliv en mester i at shake! Inviter venner, veninder og alle de andre over til en læskende drink, som smager bedst i solen.
Vi giver dig de bedste cocktailopskrifter, så du kan få en hyggelig og ikke mindst sjov sommer i år.

Ingredienser
6 cl.  Plymouth gin
2 cl.  Citron juice
2 cl.  sukkersirup
12 blade mynte
6 blade  koriander
5 cl.  Danskvand
1 nip  mynte
1 nip  koriander

Sådan gør du

Ingredienser
4 cl. lys rom
10 stk. Jordbær
saften fra 1 citron
lidt rørsukker
isterninger

Sådan gør du

Ingredienser

Rosmarinsirup:
¾ dl sukker
¾ dl vand
1 lille bundt frisk rosmarin

Drinks:
16 cl. gin
4 spsk. limesaft
4 spsk. rosmarinsirup
½  granatæble
0,5 l. danskvand
4 kviste rosmarin
Isterninger

Sådan gør du

Fyld følgende ingredienser i en cocktail shaker: Mynte, koriander, sukkersirup, friskpresset citron juice og gin.

Fyld derefter shakeren med isterninger (fyldes helt op), og ryst kraftigt i ca. 6 sekunder.

Fyld isterninger i et High Ball glas (højt vandglas) og si derefter indholdet af shakeren over i glasset og top herefter drinken med ca. 5 cl. sprudlende danskvand.

Pynt cocktailen af med et korianderblad og et blad marokkansk mynte, og så er der serveret.

Kilde: Irma.dk

Blend alle ingredienserne sammen til en drink.

Kilde: Føtex.dk

Rosmarinsirup:
Kog vand og sukker i en gryde til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og kom halvdelen af de friske rosmarinkviste i og lad det trække 15 minutter.
Tip: Rosmarinsirup laves med fordel dagen før og stilles på køl.

Drinks:
Bland gin, limesaft og rosmarinsirup med en smule is i en shaker eller en blender. Kom isterninger og granatæblekerner i et glas sammen med en frisk kvist rosmarin. Hæld gin over isen og spæd op med danskvand.

Kilde: Meny.dk 

LOVE, PEACE & BERRIES

Fruity Ideas

Hvad smager bedre end friske bær og frugter. Vi kan endelig tag en pause fra de importerede bananer og kaste os over lækkerier som jordbær, hindbær, pærer, æbler osv. Så lad os smovse os igennem sommerens dejlige bær og frugter - mens vi stadig kan!

Ingredienser
100 g Smuttede mandler 75 g Hvedemel Flormelis 6 stk. Æggehvider 150 g Sukker 200 g Fromage frais eller kvark 300 g Bærsymfoni fra Luxus Grønt Hindbæris: 300 g Hindbær fra Luxus Gtrønt 4 dl Letmælksyoughurt naturel eller Cheasy A38 Pynt: Flormelis og bær

Sådan gør du

Ingredienser
4 ferskner 1 spsk smør 3 store æg 100 g sukker 100 g hvedemel 1 tsk vaniljesukker 2 dl mælk
1 dl piskefløde 20 ml appelsinlikør 1 spsk flormelis til pynt 

Sådan gør du

Ingredienser
125 g  smør 150 g  sukker 2  æg
210 g  hvedemel 2 tsk.  vaniljesukker
2 tsk.  bagepulver 1 dl.  sødmælksyoghurt
100 g  frugt 2 spsk.  sukker 1 spsk.  hvedemel

Sådan gør du

Blend mandlerne fint. Bland mandler, hvedemel og flormelis. Pisk æggehviderne næsten stive. Pisk fortsat, mens sukkeret langsomt tilsættes. Vend forsigtigt sigtet mandelblanding i marengsen og tilsæt fromage frais, når det er næsten blandet. Vend til sidst de frosne bær i dejen og kom den i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 160° C i 1-1 1/4 time, fjern springformen og sæt kagen til afkøling på en rist. Blend frosne hindbær, sukker og yoghurt, til bærrene er findelt. Kom straks isen i en form og sæt den i fryseren ca. 3 timer. Anretning: Drys kagen med flormelis og server en kugle is til. Pynt evt. med bær.

Kilde: Føtex.dk

Fjern kernehuset fra æblerne og del dem i både.  Smør en tærteform med smørret og kom frugten i. Pisk æg sammen med sukker, hvedemel, vaniljesukker, mælk, fløde og likør og hæld dejen over frugten. Bages 20-30 min. ved 220°C. Drys med flormelis.

Kilde: Meny.dk

Ingredienser

Sæt ovnen på 180 grader.
Tag en metalform med plads til 12 muffins frem. Sæt almindelige papirforme i. Eller klip bagepapir i firkanter og sæt i
metalformene.  

Kom smør og sukker i en skål og pisk sammen. Kom de to æg i og pisk videre.

Kom mel, vaniljesukker og bagepulver i en skål og vend sammen. Rør melblandingen i dejen. Vend yoghurt i.

Skær frugten i små stykker. Kom i en skål og vend med sukker og hvedemel.  

Sæt frugtstykkerne ned i dejen. Bag muffins midt i ovnen i 25-30 minutter.

Afkøl helt. Pynt eventuelt med lidt flormelis

Kilde: Irma.dk

LET IT GROW

KØKKEN
HAVEN

Den varme sommer byder på mange fristelser og flødeisen er selvfølgelig en af de store. Ikke fordi der er noget i vejen med at nyde en god stor vaffelis, men det kan måske godt tage lidt overhånd hen over sommeren. Derfor er det jo godt at der altid er sunde alternativer, som smager mindst lige så godt.

Asparges smager specielt godt i juni måned. Se hvordan du kan lave den lækreste ret med asparges og grønlandske rejer her.

Se opskrift

Det er ikke rigtig sommer, hvis man ikke har fået spist friske danske jordbær. Se hvordan du kan lave en fantastisk jordbærkage, med et eksotisk twist her.

Se opskrift

Vidste du, at kartoflen først blev populær i 1800 tallet?  I mange år prøvede man at overtale danskerne til at spise kartfoler, men det var vi dengang ikke spor interesseret i. Men da de kongelige begyndte at spise kartofler, ja, så kom kartoflen hurtigt på mode. Kartoflen har vi lært at bruge på mange måder - også til kager.!

Se opskrift

INGREDIENSER 1 kg Seven Seas mellemstore grønlandske rejer, 2 bdt. Asparges blanding af grønne og hvide, Letsaltet vand 1 bdt. Kørvel Sabayonneskum: 4 stk. Pasteuriserede æggeblommer 1 dl Friskpresset citronsaft Fintreven citronskal fra 1/2 ubehandlet citron 0.25 l Piskefløde Salt, peber

Skræl forsigtigt de hvide asparges og skær den nederste lidt træede del på både de grønne og hvide asparges fra. Kog først de hvide asparges 3 min. i letsaltet vand, tilsæt de grønne asparges og kog endnu et par minutter. Aspargesene må gerne stadig have bid. Skyl aspargesene i koldt vand og fordel dem på tallerkenerne. Kom rejerne hen over aspargesene. SABAYONNESKUM Pisk æggeblommer, citronsaft, citronskal og piskefløde sammen i en skål. Sæt skålen i en gryde med lidt vand (vandbad) og varm saucen op under konstant piskning til den er skummende og cremet i konsistensen. Smag saucen til med salt og peber. Saucen må endelig ikke koge. Hæld saucen hen over rejerne, pynt med kørvel og server straks med lun baguette til.

Kilde: Føtex.dk

Ingredienser
6 æggehvider, 1 knsp salt, 325 g sukker
2 spsk maizena, 2 tsk hvidvinseddike
2 dl piskefløde, 4 passionsfrugter
250 g jordbær.

1) Pisk æggehvider sammen med salt til de skummer kraftigt. Mens du pisker videre tilsættes sukkeret en skefuld ad gangen. Pisk i flere minutter, til du ikke længere kan mærke sukkerkorn, når du gnider marengsen mellem to fingre. Drys maizena over og dryp eddiken i og vend det sammen med en spatel.

2) Smør marengsen ud i en cirkel på ca. 22 cm på en bageplade med bagepapir. Bag den ved 120 gr. i 1 time og 15 min. Undlad at åbne ovnen mens du bager. Sluk for varmen og lad marengsen køle af i den lukkede ovn. Du skal åbne lågen på klem efter en times afkøling i ovnen. Skrab kernerne ud af passionsfrugterne og del jordbærrene.

3) Pil forsigtigt bagepapiret af den afkølede marengs og læg den på et fad. Pisk fløden stiv og kom over marengsen. Pynt med passionsfrugt og jordbær.

Kilde: Meny.dk

Ingredienser
150 g  mandel, 2 dl.  sukker, 75 g  smør
3 stk  æg, 200 g  kogt kartoffel
1 stk.  citron og flormelis
Sæt ovnen på 175 grader.

Behold den tynde hinde på mandlerne og blend dem til groft mel.

Kom sukker og smør i en skål og pisk sammen. Tilføj æggene et ad gangen og pisk sammen til en dej.

Pil kartoflerne og riv dem fint. Vend i dejen.

Riv cirka halvdelen af citronens gule skræl ned i dejen og vend rundt.

Kom dejen i en smurt og raspdrysset springform, 22-24 cm. Sæt i nederste del af ovnen og bag kagen i 40 minutter.

Afkøl helt eller server lun, hvis du ikke ønsker at pynte med kronen.

Klip en krone ud midtpå et stykke papir og læg på kagen. Drys flormelis hen over. Fjern papir og drys lidt mere.

Pynt med citronskal og server.

Kilde: Irma.dk

Picnic

LIFE IS NO
PICNIC

Skal du på picnic? Så har vi masser af gode idéer til, hvordan du kan arrangere en hyggelig og smagfuld picnictur. Om du skal en tur i skoven, haven eller parken, så vil disse picnickurve gøre hele turen til en ekstra god oplevelse. Vi har idéer som passer til dig, som enten savner syden, romatikken eller en hurtig løsning.

Holder du ferie hjemme i Danmark? Så kan du jo godt være bekendt at bruge de sparede penge på en lækker spansk inspireret picnic. Besøg den lokale slagter og få udskåret fantastiske skiver af spanske pølser og tag en Oste Pakke fra Klingenberg med i kurven. Hvis der stadig er plads i kurven, kan man jo overveje at tage en flaske champagne eller rosé med til deling.

Nogen gange må man selv sætte skub i tingene. For kærlighed skal man kæmpe for. Så skal der gang i romantikken, så kan det gøres super simpelt. Små skåle med friske bær og frugt, frisklavede crossianter fra Lagkagehuset og voilá - en romantisk picnickurv.t

Har du sent fri? Det kan være svært at nå at nyde den danske sommer, når man arbejder det meste af dagen indenfor. Du kan derfor være smart og forberede lækre og nemme sandwiches, som du kan tage med dig. Inviter en sød kollega eller familien med ud til en “hurtig” picnictur. Steg noget kylling dagen før med en god BBQ  krydderiblanding, så det smager ekstra godt.

BURN BABY BURN

Har du fundet din indre grillmester frem endnu? Som altid skal grillen ud og stå, og alt der kan grilles skal grilles. Du har garanteret i mange år fået grillet dine grillpølser og majskolber, så hvad med at du får opgraderet dit “Grill-Game” med nye opskrifter og smart grilludstyr!?