RØDOVRE CENTRUM TRYLLER DE NYESTE MADTRENDS FREM


JULEN ER HJERTERNES, MEN OGSÅ MAVERNES, FEST!

Brunkager og konfekt. Risengrød, andesteg, brunede kartofler og rødkål. Kan du mærke følelsen og smagen af den søde juletid?

Juletiden er et sandt madmekka, hvor vi tilbringer en stordel af vores tid i køkkenet for at kokkerere.

Er du træt af de traditionelle juleklassiskere?

Så kom med os i køkkenet og prøv kræfter med de seneste madtrends.Vi har været i køkkenet og tryllet 4 LÆKRE opskrifter frem, som du bare må prøve i den søde juletid.

Advarsel! Vi får din mave til at knurre og dine tænder til at løbe i vand!


HERRENES FAVORIT

KRYDDERIBRØD MED WHISKY-MASKMEL

Rør smuldret gær ud i vand i en skål. 

Tilsæt salt, honning, krydderier, smeltet smør og halvdelen af hvedemelet, og rør det jævnt. Tilsæt maskmel og resten af hvedemelet lidt ad gangen. 

Ælt dejen sammen på et meldrysset bord – den skal være godt blød, men ikke klistret. 

Læg dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Dæk til med et rent viskestykke, og lad brødet hæve i 1 time.

Varm ovnen op til 200 grader. Rids brødet let med 3 snit med en skarp kniv i overfladen. Bag brødet i ovnen i ca. 40 minutter, til det er gyldent og gennembagt.

Kilde: Irma

HYG MED DE MINDSTEMUS

SKAB MAGI MED ET GIFFELTRÆ

Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad. Brug chokoladen som lim, og sæt giflerne sammen til et juletræ på et stort fad eller bræt.

Sæt cocktailbær, chokolade-knapper og sølvkugler fast med resten af den smeltede chokolade.

Kilde: Meny

FAMILIENS GO-TO

SLIDERS MED RØDBEDEBØFFER

Skyl og halvér cherrytomater. Pil og snit rødløg i tynde skiver. Skyl bladgrønt eller salatmix. Steg rødbedebøfferne i lidt olie på en pande i 2-3 minutter på hver side, og krydr med salt og peber. Alternativt kan du varme dem i en 2000 varm ovn i 8-10 minutter. Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister. Del hver rødbedebøf i 4 kvarter. Byg mini-burgere (sliders) med fyld af agurkecreme, rødbedebøf, tomater, rødløg og bladgrønt. Skyl agurken, og skær den i tern. Rens og snit chili. Vend agurk sammen med græsk yoghurt, chili, presset hvidløg, salt og peber.

Kilde: Irma

SLIKMUNDENS YNDLINGS

DUMLE POPCORN

Kom olie og popcornmajs i en gryde over middel-høj varme, læg låg på, og pop popcornene. Ryst gryden undervejs. Smelt Dumlerne over vandbad. Hæld den smeltede Dumle over popcornene, og rør rundt med en stor ske. Drys med lidt salt.

Kilde: Meny

Service