MAGISK MIDDAG

Savner du også at invitere din nærmeste på en magisk middag?

Skab den ultimative restaurantoplevelse hjemme hos dig selv og invitér dine nærmeste på en uforglemmelig og magisk middag. Vi giver dig de bedste tips til, hvordan du kan skabe den rette restaurantstemning, et bud på en unik menu, samt guide til hvor, du skal handle alle de gyldne herligheder ind henne. 


TIPS!

Til at skabe den rette restaurantstemning.

Sørg for at dække pænt op med dit fineste pudsede service, flot foldede servietter, hyggelige stearinlys og velduftende blomster i gyldne og varme farver. 

Du kan finde alverdens magiske stearinlys og servietter hos Søstrene Grene. Hvis du gerne vil imponere dine gæster med kreative servietfoldninger, så bliv inspireret her:

2 FORSLAG TIL MAGISK MIDDAG

DRIKKELSE

CHAMPAGNE, VIN OG KAFFE

Vi foreslår, at du starter med at servere et glas god champagne ved velkomst. En dejlig rødvin eller en kold hvidvin til hovedret, samt te eller kaffe til dessert.

FORRET

Mortadella med svampe og mozzarella

Ingredienser:

250 g svampe

1 fed hvidløg

3 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

0,75 dl hvidvin

1-2 kviste frisk rosmarin

100 g mortadella

250 g frisk mozzarella

Fremgangsmåde: Skær svampe i skiver, og hak hvidløg fint. Varm en pande op med 1 spsk. olivenolie, og steg svampene ved hård varme i et par min. Tilsæt hvidløg og halvdelen af rosmarinen og steg videre, til svampene bliver gyldne i kanten. Tilsæt hvidvin, og lad det koge næsten helt ind. Sluk for varmen, og lad det køle lidt ned. Anret mortadella på et fad sammen med stykker af mozzarella. Kom svampene over, og dryp med resten af olivenolien. Pynt med den sidste rosmarin.  

OPSKRIFT FRA MENY.DK

Fiskechowder af rødspætte med røget hellefisk og kartofler

Ingredienser:

2 flåede rødspætter

2 porrer

1 løg

1½ l vand

1 tsk hvide peberkorn

150 g røget hellefisk

200 g kartofler

1 spsk. smør

2 dl piskefløde

1 spsk frisk timian

Fremgangsmåde: Få fiskemanden til at filetere fiskene og få benene med. Rens porrerne og skær den mørkegrønne del i skiver. Gem den lyse del. Skær løget i både. Kom fiskebenene i en gryde sammen med de grønne porreskiver og løget. Hæld vand over og kom peberkorn i. Kog det op og skum fonden for urenheder. Lad fonden simre i 20 min. og sigt så fiskeben og grøntsager fra, så du har en klar fond. Skær hellefisk i tern og del rødspættefileterne i mindre stykker. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Skær den hvide del af porrerne i skiver. Smelt smørret i en gryde og kom porrer og kartoffeltern i. Hæld fiskefonden ved og lad det simre under låg i 20 min. til kartoflerne er møre. Tilsæt hellefisk, fløde, rødspætte og timian og lad suppen simre i 6-7 min mere. Smag til med salt.

OPSKRIFT FRA MENY.DK

HOVEDRET

Ribeye steak med blomkålspuré og cremet porresauté

Ingredienser:

1 blomkål

Salt1 knsp.

revet muskatnød

1 bundt porrer

1 spsk. smør

Sort peber

1 dl piskefløde

1 håndfuld estragon

4 ribeye steaks

1 spsk. smør

1 spsk. olivenolie til stegning

Fremgangsmåde: Del blomkålet inkl. stokken i grove stykker, og kog det mørt i en gryde med letsaltet vand, ca. 12 min. Sigt vandet fra, og brug en stavblender til at purére blomkålet. Skær porrer i skiver på 1½ cm., og svits dem ved lav varme i 1 spsk. smør i en gryde. Krydr med salt og sort peber. Efter ca. 10-15 min., når porrerne er møre, tilsættes fløde. Lad fløden koge lidt ind og tykne. Krydr kødet med salt og peber på begge sider, og steg det i en varm pande ca. 2 min. pr. side. Lad kødet hvile i 5-10 min, inden det serveres sammen med blomkålspuré og porresauté.

OPSKRIFT FRA MENY.DK

Paneret mørksej med grov rodfrugtmos

Ingredienser:

700 g mørksejfilet

Salt og kværnet peber

50 g smør

3 spsk. neutral olie

Panering:1 dl hvedemel

Salt og kværnet peber2 æg

3 dl rasp

Grov rodfrugtmos:

300 g pastinak300 g

gulerod300 søde kartofler

50 g smør1 tsk revet muskatnød

1 tsk. sort peber

1 dl fløde

2 spsk. citronsaft

1 tsk. salt

Tilbehør:1 dl hakket kruspersille

4 stk. halve brændte citroner

Fremgangsmåde: Start med den grove rodfrugtmos: Skræl rodfrugter og søde kartofler, og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand. Vandet skal dække rodfrugterne. Hæld vandet fra, og lad rodfrugterne dampe af i gryden. Mos herefter rodfrugterne groft med et piskeris. Tilsæt smør, muskatnød, sort peber, fløde og pisk til ønsket konsistens. Smag til med citronsaft og salt lige inden servering.Varm en pande op uden fedtstof, og brænd de 4 halve citroner til de har taget lidt farve. Gem dem til senere. Dup mørksejfilet tør med køkkenrulle. Se efter for ben og skær den i 5×5 cm stykker. Lav en dyb tallerken med hvedemel, salt og peber, en anden dyb tallerken med 2 sammenpiskede æg, og en tredje dyb tallerken med rasp. Krydr mørksejstykkerne med salt og friskkværnet sort peber. Varm en pande op med smør og neutral olie. Vend først mørksejsstykkerne i den dybe tallerken med mel, salt og peber, derefter i æggene og til sidst i raspen, inden de steges gyldne på begge side. Kom stykkerne på panden og steg dem, til de er gyldne på begge sider. De skal ca. have 3 minutter på hver side. Anret rodfrugtmos med persilledrys, stykker af paneret mørksej og en halv brændt citron på 4 tallerkener.

OPSKRIFT FRA MENY.DK

DESSERT

DE LÆKRESTER KAGER FRA LAGKAGEHUSET

Ingredienser: Lad munden løbe i vand, mens du udvælger en af Lagkagehusets magiske kager. ADVARSEL! Det kan være svært IKKE at købe ALLE kagerne. 

Fremgangsmåde: Servér kagen på et flot kagefad. 

BILLEDE FRA LAGKAGEHUSET INSTAGRAM

OSTEFAD FRA KLINGENBERG

Ingredienser: Udvælg en række lækre oste hos Klingenberg Ost. Vi foreslår 4-5 forskellige gyldne oste.

Fremgangsmåde: Anret ostene på et fint fad – husk kiks!

BILLEDE FRA KLINGENBERG OST INSTAGRAM

Hvor skal du handle ind?

Du kan finde smagfuld champagne hos Irma

Gode vine hos Private Vine Selection

Dejlige teer hos Camellia Te

Stærk og cremet kaffe hos Nespresso

Kød af god kvalitet til hovedretten kan du finde hos Slagteren – Mad Med Mere

Frisk fisk til forretten og hovedretten hos Centrum Fisk

Du går aldrig galt i byen, hvis du vælger en kage fra Lagkagehuset eller Reinh Van Hauen 

Hvis du er mere til ost, så foreslår vi at du besøger Klingenberg Ost

Fik du læst?

Service