STRÅLENDE HÅR

Nu er sommeren godt på vej, og det er tid til at lufte lokkerne. Hårpleje kan godt virke uoverskueligt og tidskrævende, men med få midler og vedligeholdelse, kan det lykkedes enhver at få sundere og stærkere hår.

Her får du 5 tips til, hvordan du kan få en god hårplejerutine – og ovenikøbet en, der også er mere klimavenlig.


  1. – VASK HÅRET MINDRE OFTE 

En ting som vi alle kender er, når håret begynder at blive fedtet og man straks får lyst til at vaske det. Men hvorfor bliver håret egentligt fedtet?


Fedtet hår skyldes, at hovedbunden producerer for meget talg i hårsækkene, hvilket kan skyldes at man vasker håret for meget. Det udtørrer hovedbunden, der derfor vil begynde at producere mere fedt for at kompensere. Jo længere tid der går mellem en hårvask, jo mindre talg vil hårsækkene producere, og derfor går der længere tid før håret bliver fedtet. Det fedt der bliver produceret i hovedbunden, er naturens svar på en balsam til håret – og derfor er det vigtigt ikke at vaske håret for ofte, så håret kan blive sundere.

2 – FÅ STYR PÅ PH-VÆRDIEN

Det er så dejligt med nyvasket hår, men ikke specielt fedt at 2 dage efter, så er håret blevet fedtet igen. Dette kan skyldes, at man ved hårvask bruger en shampoo med en høj ph-værdi, som vil udtørre hårbunden.

Hvis man dykker lidt ned i ph-værdier, så er ph-værdier over 7 basiske, under 7 sure og 7 er neutral. Hovedbundes ph-værdi ligger mellem 4,5-5,5, hvilket vil sige, at den er på den sure side. Så for at opretholde en balance i hovedbunden, og forhindre tør hovedbund og hurtigt fedtet hår, er det en rigtig god idé at skifte til en shampoo, der har en lav ph-værdi. Et godt eksempel her er en shampoo bar, som både har den perfekte ph-værdi, samtidig med den også er mere klimavenlig, da den ikke er pakket ind i plastic og ikke indeholder nogle kemikalier.

3 – BRUG HÅROLIE

Et af de vigtigste steps i en hårplejerutine, er fugt til håret. Selvom de fleste nok bruger balsam, så har håret brug for lidt ekstra kærlighed til at blive blødt og glansfuldt. Olie giver næring til håret, og hjælper med at gøre det blødt og glansfuldt.

Men hvilken olie er så bedst at bruge?

Der findes tusindvis af forskellige hårolier, og en god tommelfingerregel er, at finde en der indeholder arganolie, som er kendt for at være noget af det bedste for håret. Olien fungerer bedst når det bliver påført efter en hårvask, mens håret stadig er vådt. Massér olien ind i håret, med fokus på spidserne.

4 – UNDGÅ AT BRUGE VARME

En af de største synder man kan begå mod sit hår, er varme. Krøllejern, glattejern, føntørre – you name it. Selvom krøller godt kan pynte, så skader varme håret ved at udtørre og slide det. Så i stedet for at føntørre håret, så er det bedst at lufttørre det efter en hårvask.

Og et ekstra tip er at bruge et mikrofiber håndklæde til håret, som mindsker slitage. Og hvis man ikke kan undvære at krølle håret, så findes der utroligt mange måder at lave “overnight curls” på.

Så tag et slag for dit hår, og drop varmen – dit hår vil elske dig!

5 – BRUG EN TRÆBØRSTE

Det sidste tip til denne lille hårguide er at bruge en træbørste.

Ved at børste sit hår, får man fordelt de naturlige olier fra hovedbunden i hele håret. Men der er en forskel på hårbørster, som er værd at vide. Den traditionelle plasticbørste er en billig løsning, men på længere sigt kan den godt give problemer. Hvem har ikke prøvet at have en børste der går op i limen, eller hvor pikkene begynder at falde af, og så skal man ud og købe endnu en ny børste?

Men der er en simpel løsning på dette problem.

En træbørste! En træbørste kan godt virke lidt dyr, men alle dens fordele kompenserer for beløbet. Den holder i mange år, og så er den formidabel til at fordele de naturlige olier i håret, samtidig med den giver en dejlig hovedbundsmassage.

Og så er den også fri fra plastic – what’s not to like?                  

Fik du læst?

Service