Mere Bæredygtige BOLIG

Bæredygtighed er det nye sort! Men det kan være svært at vide, hvordan man kan foretage mere bæredygtige valg inden for sin bolig. Derfor har vi samlet 5 gode råd til, hvordan du kan tage smukke og mere bæredygtige boliginitiativer derhjemme.


1. SKIFT STEARINLYSENE UD MED SOYALYS

Stearinlys er hyggelige og romantiske, men de udleder desværre rigtig mange skadelige partikler. Skift de fine stearinlys ud med soyalys, som er mindre skadelige for dig og miljøet.

2. FARVEL TIL ENGANGSKARKLUDE

Engangskarklude indeholder mikroplast, som er skadeligt for miljøet. Skån miljøet for mikroplast ved at skrifte engangskludene ud med genanvendelige karklude, som findes i en masse fine farver og mønstre. Hvis du har mod på at finde din kreative side frem, så foreslår vi, at du kaster dig ud i at hækle dine egne farverige karklude.

3. FRA FLYDENDE TIL FAST SÆBE

Flydende sæbe findes oftest i flotte plastikbeholdere, men hvis du gerne vil gøre naturen en tjeneste ved at droppe plastik, så skift den flydende sæbe ud med en sæbebar. Du kan finde sæbebarer med alverdens dejlige dufte såsom citron, jasmin og endda kaffe – og så findes de både til krop og hår.

4. DROP KØKKENRULLEN

Har du svært ved at holde dit forbrug af køkkenrulle nede, så kan du med fordel udskifte køkkenrullen med flotte stofservietter fremstillet af bæredygtige tekstiler. Stofservietterne skal vaskes på lavere temperaturer og kan genbruges, hvilket betyder at du mindsker dit affaldsforbrug.

5. GØR DINE DRINKS FESTLIGE PÅ EN MILJØVENLIG MÅDE

Man bliver aldrig for gammel til et (eller flere) sugerør i sin juice, drink eller sodavand, men man kan være for gammel til ikke at passe på miljøet. Derfor foreslår vi, at du dropper plastiksugerørerne og i stedet køber genanvendelige sugerør. De laves i forskellige materialer såsom bambus, stål eller glas og så findes de i festlige farver.

FIK DU LÆST?

DIY med pigerne

DIY PROJEKTER MED PIGERNE ‘Do It Yourself’ projekter er altid hyggelige og især nu, hvor mange aktiviteter foregår indenfor. Vi...

Service